Od oktobra 2017. sve web stranice bez SSL certifikata Google označava kao nesigurne. Prema obavijesti koje je Google poslao putem svoje Search Console svim administratorima koji još nisu premjestili svoju web stranicu na HTTPS-stranice s bilo kojom vrstom unosa teksta, potrebno je instalirati SSL certifikat kako bi se izbjegla upozorenja “Not secure” u polju za adresu preglednika.

Donedavno je pravilo bilo da će se oznaka da web stranica nije sigurna prikazivati samo na stranicama na kojima se unose podaci o prijavi korisnika ili podaci o kreditnim karticama.

Web adrese koje su zaštićene SSL certifikatom započinju izrazom https, umjesto http. Moguća posljedica http pristupa je krađa podataka. Preko http protokola događaju se “napadi prisluškivanjem” gdje napadač lako dobije pristup online nalozima i osjetljivim informacijama kao što su podaci o kreditnoj kartici te login podaci raznih web naloga koje krajnji korisnik ima. Podaci upisani i poslani kroz preglednik preko https-a (SSL-a) sigurni su jer se kriptuju (šifruju).

Na tržištu postoji nekoliko opcija za nabavku i korištenje SSL  certifikata.

SSL certifikat može biti plaćen ili besplatan. Cijena koju plaćate za certifikat zapravo daje određene benefite i više mogućnosti. Na tržištu postoji nekoliko izdavaoca plaćenih certifikata (Symantec, GeoTrust, Comodo, itd.) a Let’s Encrypt je najrašireniji besplatni certifikat. Najvažnija razlika između ova dva je što je trajanje Let’s Encrypt samo 90 dana i onda se opet mora obnoviti (obnavljanje je besplatno). Kod plaćenih certifikata najbitnije su razlike: vrijednost osiguranja, trajanje, prestiž.

U našoj ponudi nudimo certifikate sljedećih izdavaoca:

  • Symantec SSL Certificates
  • GeoTrust SSL Certificates
  • Comodo SSL Certificates

Ovakvi certifikati se preporučuju klijentima sa ozbiljnijim zahtjevima za osiguranje od SSL certifikata, e-commerce sajtove, banke, kao i državne institucije.

Pošaljite nam upit i izaberite jednu od opcija, koja je idealna za vaše poslovanje.

 

Trusted by some of the biggest brands

spaces-logo-white
next-logo-white
hemisferio-logo-white
digitalbox-logo-white
cglobal-logo-white
abstract-logo-white
white-logo-glyph

We’re Waiting To Help You

Get in touch with us today and let’s start transforming your business from the ground up.